Păi, înseamnă un mare plus, de la o identitate mai bună online, la fidelizarea clienților, la găsirea unor clienți noi (trebuie să fim ipocriți să nu recunoaștem cum se cumpără baze de date cu mailuri de la diverse alte firme mi-a șoptit o păsărică cum că se practică vândutul de baze de date cu mailuri), până la generarea de venituri.
Scurtă introducere: Fie că vorbim de o platformă de e-commerce, revistă online, chit că vorbim de o companie al cărui site de prezentare atrage un număr considerabil de vizitatori, newsletterul (sau mass mailing pentru old school junkies) este o soluție clară de monetizare a prezenței online. Există mai multe platforme cu care poți „mailui” inclusiv zeci de mii de adrese de mail, toată treaba este să nu devii un spammer de prost gust. Printre acestea pot enumera Hubspot, platforma de la Zoho și regele încă nedetronat, MailChimp. Există și soluții software, iar ca fun fact am să vă povestesc ce am făcut pe vremea când lucram la Roton.
Trebuia să trimitem mailuri multe către diverse birouri. Am folosit atunci Send Blaster, în care trimiteam ceva simplu, făcut în html. Numai că la soluțiile de genul acesta, trebuie să fii maestru pe setările de trimitere. Altfel, riști ca domeniul tău să fie blocat 24 de ore de la trimiterea mailurilor. Sau chiar mai mult dacă ai avut antecedente (sau accidente). Ceea ce am făcut, de altfel, la Roton fix înainte de Paști :)))))))) Da, stați liniștiți… Nu e vreo dezvăluire în premieră, am recunoscut că am fost prost și de ce (mai ales) fix atunci.
Sfaturi: Conținut – În momentul în care compui newsletterul trebuie să fii succint, clar și să încerci să te pui în pielea cititorului. Până la urmă cu toții primim newslettere și nici nu apucăm sa deschidem 83.4% din ele. Și asta pentru că ne enervează direct de la titlu. Ceea ce observ că este omis în cam toate „scrierile” referitoare la mass mailing, este partea cu subiectul e-mailului. N-am de dat ceva indicație prețioasă, pur și simplu citiți-l de 30 de ori înainte de a da send. Rostiți-l cu voce tare în oglindă. Pentru amuzament puteți să-l și cântați pe un negativ de la Pink Floyd.
Apoi redactați corpul mailului cât mai curat și aerisit, cu informații clare și cu chestii care v-ar fi și vouă utile.
Afișare – Cum spuneam și mai sus referitor la text, prefer un design cât mai aerisit, ceva minimalist și care să nu îngreuneze viteza de încărcare. Cred că mai corect și mai util este să urmăriți layouturile pe care le-am atașat articolului. MailChimp, și mai nou cam toate platformele de nișă, oferă unelete de editare foarte intuitive și care să te îndrume la un rezultat final cât mai bun
Date de contact – Le spun tututor să-și pună linkurile către conturile de Social Media, pe lângă mail, site și telefon. De asemenea, adresa fizică trebuie să fie acolo, fie că vorbim de birou, punct de preluare al mărfii etc. De asemenea, sfatul meu părintesc este să și precizați în footerul mailul de unde a ajuns utilizatorul în baza de date și mai ales să îi dați posibilitatea de a se dezabona.
Știu că am fost extreeeem de plictisitor cu articolul acest, probabil mulți dintre voi v-am și plictisit. Dar promit că voi posta niște studii de caz referitoare la e-mail marketing și alte soluții tehnice.
Până atunci… LAAAYOOOUTURI!
Sursă foto: http://imcreator.com/blog/great-email-newsletter-design-we-love-getting-in-our-inboxes-july-2017/