Pungi biodegradabile pentru cumpărături

Pungi biodegradabile

Românul mereu a fost comod. DAR MEREU! Fie că vorbim de faptul că al nostru nu prea se intersectează cu transportul în comun, preferând rute extraordinar de scurte cu vehiculul din dotare, până la faptul că ar parca direct în magazinul la care a dorit să meargă. Sau îmi vin în minte chestiile făcute pe ultima sută de metri. De exemplu cu luatul de cadouri pe 23 Decembrie și umplutul mall-urilor până la refuz. Și da! De multe ori mă regăsesc în acțiunile acestea :))

Mi-a atras atenția de ceva timp segmentul de pungi pentru cumpărături. De ce? Am tot văzut o mulțime de reportaje și articole pe diverse publicații online referitoare la noi reglementări, măsuri draconice și o nouă „direcție verde”. Și am devenit foarte curios în contextul acesta al salvării mediului înconjurător. Știm cu toții că plasticul se degradează greu, că aruncat la întâmplare distruge ecosisteme. Așa că m-am gândit… care-i treaba cu pungile biodegradabile??

Folosim noi acum pungi biodegradabile?

Da și nu! Adică pungile acelea vechi de Mega, nu mai sunt chiar aceleași. Practic, comercianții au de ales între a opta pentru o pungă de plastic mai groasă, care „nu ar fi aruncată rapid” de către client și pungi din materiale care s-ar degrada mai ușor.

Vorbim aici despre un competitor al clasicului plastic realizat pe bază de petrol. Acesta ar fi un „plastic” mai prietenos realizat pe bază de … porumb. Acum, polimerii pe bază de plante sunt concepute a fi o materie primă importantă pentru viitorul industriilor bazate pe materiale plastice. Crearea de ambalaje din plastic și containere dintr-o resursă regenerabilă care poate fi returnată pe pământ, deoarece îngrășământul sună ca un o idee fantastică. Vinderea de produse comericale în diverse medii de stocare ce nu scurg substanțele chimice în depozitele de deșeuri pare la fel de minunată. Dar PLA are dezavantaje considerabile care nu au fost încă dezbătute pe deplin.

În timp ce aceste tipuri de pungi para fi o alternativă la plasticul convențional odată ce mijloacele de eliminare sunt epuizate, cumpărătorii de alimente ar putea face bine să treacă pur și simplu la sacoșe reutilizabile, de la pungi de stofă, coșuri și rucsacuri pentru cumpărăturile alimentare  pentru sticle sigure, refolosibile (non-plastic) pentru băuturi.

De unde se pot procura pungile biodegradabile?

Comercianții de la noi au o arie extinsă de unde pot achiziționa astfel de produse. Voi înșira câțiva dintre aceștia.

Pungi Biodegradabile – Un brand nou și vechi în același timp de pe piața din România, denumit Pungescu. Îi găsiți și pe eMag cu pachete de pungi deja create cu un template grafic, foarte rezistente și super nice ca design.

Total Gama PROD – Un alt player de pe nișa de profil, cu o vechime de aproape 15 ani de activitate. Aici veți găsi și acele pungi de plastic mai groase despre care vorbeam mai devreme în articol.

Pungi Maieu – Pungi de tip maieu realizate din materiale care se degradează mai ușor.

WePack – Un furnizor cu o gamă largă de produse.

Olx – Păi, aici știm cu toții povestea: cauți și găsești orice.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.