Unreal 4 Engine: Cum ar putea arăta o viitoare interfață de AI

Well, e doar o supoziție faza cu AI-ul. Personal aș vedea un soft de genul unui asistent, de genul lui Siri sau chestia aia de la Google. Mi-aduce aminte de toate filmele și jocurile în care exista un AI care te ghida sau te ajuta. De la AI-ul care a avut nume diferite în Iron Man, până la Angel de la Borderlands. Mă rog, s-a dovedit ulterior că Angel era, de fapt, om…

Angel din Borderlands

Oh, Angel… Cu ochii ăia albaștri cum mă coordonai către propria pieire 🙁

Care-i treaba cu UNREAL 4?

Unreal este un engine de făcut jocuri, dezvoltat de Epic Games, iar primul joc a fost chiar … Unreal, creat în anul 1998. Ca limbaj este scris în C++ și după cum zice și Wikipedia, este ușor de portat în cam toate sistemele de operare și rupe în ceea ce privește grafica. Ca și titluri cunoscute pot enumera: Unreal Tournament, Borderlands, Bioshock, Mass Effect și unul din preferatele mele: American McGee’s Alice. O listă cu cam toate jocurile create în acest engine găsiți aici. Sunt totuși câteva care au fost omise de către cei care au redactat articolul acesta și spre surprinderea mea titluri bune.

Prin urmare: cod bun, portabilitate bună, grafică șmecheră și unele din cele mai tare jocuri.

Și tot ziceam pe parcursul anilor… cât se pot autodepăși oamenii ăștia cu grafica?

În primul rând, să lămurim ceva. Jocurile sunt o formă de artă. De fapt, una din cele mai complexe forme de artă. Ai desen… la propriu, apoi modelare grafică, fir narativ, scriere de cod, muzică, teatru (da, cinematicurile acelea sunt făcute cu actori adevărați în studiouri dotate cu echipamente performante) și alte chestii care îmi scapă.

Deși, am văzut câteva titluri care m-au dat pe spate în ceea ce privește calitatea graficii și a animației (le-a enumerat separat pentru că mă refeream o dată la texturi, apoi la dinamică și alte efecte speciale), de fiecare dată am zis: cât se pot apropria ăștia de realitate?

După cum zice și în descrerea clipului de pe Youtube Epic Games au făcut echipă cu 3Lateral, Cubic Motion, Tencent și Vicon și au creat-o pe “Siren,” un personaj digital care aduce mult cu actrița Bingjie Jiang din China.

Am rămas pilaf! DA, PILAF!

Vă imaginați un AI cu o asemenea interfață? Și care să îți mai dea și sfaturi în viață? Sau să îți zică ce partyuri sunt șmechere în week-end?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.