Proiect lucrat: platforma cautare curse de autocare cu front-end WordPress si backend custom

David Trans - transport persoane Romania Germania

După câteva luni de dezvoltare și codarea unei soluți care să încarce și 19000 de curse rapid și dinamic, am dat drumul la un mega site. Mulțumesc, Tavi! 🙂

Ce este atât de special la platforma asta? Păi, front-endul este făcut în WordPress, pentru a beneficia de pluginurile de SEO și de ușurința cu care se pot crea anumite chestii pe partea de front-end. A fost chiar cerința expresă a clientului și până acum a fost o decizie super bună. Siteul a înregistrat o creștere fantastică pe Google. La un moment dat picase 20 de locuri pe un cuvânt cheie, dar asta pentru ca acea pagină avea nevoie de un redirect 301, din cauza a unui link mai vechi din platforma anterioară. De câteva zile pe acel keyword site-ul a rămas stabil în primele cinci pozitiții.

Componente și alte detalii

Configurare vps – siteul a fost mutat de pe un hosting normal pe un vps. În primul rând, noua platforma avea nevoie de anumite setări schimbate în php.ini. Mă refer aici la mai multă memorie alocată, la număr de procese și la un timp de executare, mai ales când vine vorba de un import de fișiere csv mai mare.

Panoul de administrare – aici am creat o interfață cu care clientul își poate adăuga curse, le poate modifica, la poate asocia anumitor puncte de oprire sau unor parteneri. De asemenea, am realizat un sistem de căutare și de filtrare pentru ca cele peste 19.000 de curse să fie accesate ușor. Cursele pot fi adăugate manual completând câmpurile aferente sau printr-un import de fișier csv.

WordPress ca pagină de front-end – Am folosit acest CMS pentru ușurința cu care se poate adăuga content, cu care se pot modifica anumite elemente de design. Apoi, intervine și faptul ca este super SEO friendly. Practic, aceasta a fost și dorința clientului: să poată adăuga ușor articole noi de blog, știri, să poată schimba bannerele din slider fără bătăi de cap.

Unde este, de fapt, toată șmecheria?

Eh… partea mai interesantă este cum am legat scriptul de căutare a curselor cu WordPressul. Păi, am făcut un script php și un jquery pe care l-am integrat într-un șablon de pagină al WPului. Șablonul este, de fapt, phpul făcut de noi, pe care l-am înregistrat ca template în WP. Din dashboardul de la CMS, am creat apoi o pagină nouă, practic, pagina de căutări, iar de acolo am selectat ca template phpu făcut custom.

Și a mers 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.