Recoltare celule stem – informatii generale si recomandarea mea

Vă recomandăm să vizitați siteul lor, fiind dupa analiza noastra, cea mai buna solutie pentru recoltare celule stem.

Un scurt intro despre celulele stem

Funcționarea unui corp uman adult este paralelă cu activitatea zilnică a unei universități sau a unei alte organizații mari. Funcționarea unei astfel de organizații și eficientizarea acesteia necesită angajați („celule”), fiecare specializat în rolul lor, să lucreze cu alți specialiști din propriile domenii („țesut”) și alte departamente („organe diferite”). În timpul dezvoltării lor, un angajat individual este instruit timp de mai mulți ani, într-o zonă din ce în ce mai mare de specialiazare, cu decizii luate la fiecare pas al drumului, ceea ce face dificilă schimbarea direcției sau întoarcerea acesteia.

La punctul de concepție, zigotul unicelular (ovul fertilizat), prin multiple runde ulterioare de diviziune celulară și procesul de dezvoltare embrionară, poate forma orice celulă specializată și să se grupeze în țesuturi care se găsesc în corpul adult.

Pentru cercetări experimentale, celulele stem embrionare umane pot fi obținute din embrioni în stadiu incipient, în mod normal cele formate în laborator, dar nu mai sunt necesare în scopuri de reproducere asistată, dar această sursă vine cu probleme etice și legislative; chiar și cuvintele asociate procesului (recoltare celule stem, cultură, laborator etc.) pot fi emotive și sunete sinistre pentru unii. Cerința pentru un flux constant de noi embrioni umani în scopuri de cercetare a fost parțial abordată cu o dezvoltare importantă: cultivarea celulelor stem embrionare în laborator și menținerea lor ca linii celulare care își păstrează flexibilitatea dezvoltării.

La ce pot ajuta celulele stem?

Celulele stem în sine nu servesc niciun scop unic, dar sunt importante din mai multe motive.În primul rând, cu stimularea potrivită, multe celule stem pot prelua rolul oricărui tip de celule și pot regenera țesutul deteriorat, în condiții potrivite. Acest potențial ar putea salva vieți sau repara rănile și deteriorarea țesuturilor la oameni după o boală sau rănire. Oamenii de știință văd multe posibile utilizări pentru celulele stem.

În sânge, populația de celule stem mici este singurul mijloc de regenerare, dar în țesuturile solide, acest lucru nu este întotdeauna cazul. Celulele stem în sine sunt diferite: tind să se împartă mai rapid, de exemplu și, deoarece prezintă profiluri moleculare unice, ele trebuie identificate prin metode specifice lor. Dependența de markeri specifici pentru țesuturi ( date care nu sunt întotdeauna stricte) este unul dintre motivele pentru care au existat atât de multe dezbateri în legătură cu existența celulelor stem cardiace – și de ce rămâne atât de dificil să se determine alte tipuri de celule stem.

Transplanturile de celule stem sunt utilizate pentru a trata peste 80 de boli și tulburări, inclusiv:


     -Anumite tipuri de cancer, inclusiv leucemie, limfom sau mielom;
     -Boli cu deficiență de măduvă provocate de producția anormală de celule roșii din sânge, cum ar fi talasemia sau boala celulelor secera;
     -Anemie aplastică (lipsa producției normale de celule din sânge);
    – Moștenirea sistemului imunitar și tulburările metabolice;

În ultimii 20 de ani, au apărut noi descoperiri semnificative – descoperiri la care descoperitorii originali ai celulelor stem nu au visat niciodată. Cercetătorii găsesc noi modalități de a utiliza celulele stem pentru a reconstrui țesutul în multe părți ale corpului unde a fost deteriorat, cum ar fi ochiul, pancreasul și creierul.

Cercetătorii învață cum să valorifice potențialul lor natural pentru a crea orice tip de celulă este la cerere. Până acum se înregistrează progrese lente, dar constante.

 

Celulele stem în sine nu servesc niciun scop unic, dar sunt importante din mai multe motive.În primul rând, cu stimularea potrivită, multe celule stem pot prelua rolul oricărui tip de celule și pot regenera țesutul deteriorat, în condiții potrivite. Acest potențial ar putea salva vieți sau repara rănile și deteriorarea țesuturilor la oameni după o boală sau rănire. Oamenii de știință văd multe posibile utilizări pentru celulele estem.

Unde putem găsi o bancă de celule stem în România?

Există multiple variante pentru o astfel de nișă. Important este să trecem toți factorii pe foaie și să avem cele mai bune argumente prezentate, pentru a lua cea mai bună decizie.

Regina Maria, MedLife, StemSture sunt trei dintre playerii de pe piața de profil. Însă, cei care ne-au atras atenția și ne-au câștigat atenția prin atât prin reviewurile citite, cât și prin informațiile oferite , bine structurate și “ambulate” pentru a fi pe intețesul tuturor, sunt cei de la Life Solutions, parteneri Vita34.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.