După cum am mai spus, scriu articolele acestea de blog mai ales cu scopul de a ajuta alte gâște ca mine sau pe unii și alții care au rămas împotmoliți în diverse situații absolut abisale. Nu mă consider vreun virtuos, însă, m-am lovit de niște chestii și îmi doresc de fiecare dată să împart propovăduirile ITiste cu ai mei prieteni virtuali.
De câteva zile m-am lovit cu o situație foarte enervantă. Am instalat un VPS nou-nouț cu CentOs 7 pentru un client, Sorin i-a pus CWP ca și interfață și am început să lucrăm la un shop online cu personalizare de produse, cu prețuri dinamice în funcție de dimensiuni, o bijuterie. Problema este că trebuia sa importăm în jur de 11000 de produse din siteul vechi. Nicio problemă! Ne apucăm de treabă, dar când am vrut să facem un export de bază de date din phpmyadmin, ditai eroarea cum că max_input_vars este setat la 1000 și că operațiunea nu poate fi începută.
Este ușor la prima vedere și super simplu de acționat în principiu.
Am zis: „Mare chestie! Intru în php.ini și sigur modific de acolo!”. Ceea ce este și corect și ușor de implementat. De altfel, funcționează în 93.4% din cazuri. Așa că am intrat în CWP, unde există un editor de php.ini integrat, am scos ; din fața lui max_input_vars, pe care l-am trecut la 10000, apoi am dat restart la Apache.
Intru în din nou în phpmyadmin și primesc aceeași eroare.
Apoi realizez că scriptul își ia valorile din altă parte. Astfel, creez un php.ini în directorul respect cu valorile necesare, dar NU SE SCHIMBĂ NIMIC. Am zis să mai încerc și cu htaccess unde am pus php_value max_input_vars 10000.
A urmat o scurtă perioadă de depresie și căutări furibunde pe Google.
Evident că nu eram singurul trist care avea problema asta, fie că vorbim de servere pe CentOs, Ubuntu, RedHat și chiar Windows. Am tot încercat o grămadă de improvizații și am ajuns la o soluție simplă. Da, simplă și logică! Numai că atunci când ești încurcat cu soluții mistice și conspirații împotriva VPSului, iar cei de la hosting zic să scrii pe forum la CentOs, nu mai ești în stare să vezi ceea ce e în fața ta. Să nu mai spun că am făcut backup la fișiere și baze de date, am reinstalat CentOs-ul, am pus Webmin în loc de CWP și am pățit același lucru.
Am pus un fișier info.php în directorul cu phpmyadmin, în care am scris bucata aceasta de cod:
<?php phpinfo(); ?>
Astfel, se vor afișa datele despre versiunea de php instalată, librăriile și modulele folosite, dar și ce fișiere php.ini sunt folosite. Am făcut asta din prima, sincer, numai că vedeam calea corectă către fișierul respectiv, plus că max_input_vars era setat pe 10000. Însă, mi-a ieșit în cale rândul acesta:
Da, am intrat în acea destinație, am găsit fișierul respectiv, l-am editat, am dat restart Apache și a mers!
Sper să vă fie de folos 🙂