Magento 1.9: Fatal error: Class ‘ceva_helper’ not found in public_html/app/Mage.php on line 547

Este, de fapt, un articol amuzant. Dar pentru că vor mai exista probabil căscați ca mine, neatenți la lucruri basic, voi fi săritor cu un ghid de prim ajutor pentru această eroare.

Este o chestie destul de des întâlnită. La mine a fost vorba de modulul de Fan Courier. Mai exact, eroarea arăta cam așa:

Fatal error: Class ‘FANCourier_Ship_Helper_Data’ not found in/home/mamatext/public_html/app/Mage.php on line 547

Evident, suportul tehnic de la Fan a fost limitat la „ce versiune de Magento aveți?”, „Ați încercat să intrați în meniul de metode de livrare?”, „Noi am testat cu versiunea dvs. și tema default și totul merge perfect!”, deși, specificasem versiunea și faptul că nu pot intra în acea secțiune de administrare. În cele din urmă, tot eu am fost cel mai plantă, pentru că la mine soluția a fost recompilarea. Nimic complicat, nicio filantropie, pur și simplu am fost gâscă.

Dar, am zis să pun cele trei rezolvări pentru o astfel de situație:

1. Problemă la config.xml – în destinația /app/code/local/modul/numefolder/etc sau direct în app/etc/modules, depinde de la modul la modul trebuie să existe ceva de genul:

<global>
 ...
  <helpers>
    <numemodul>
      <class>Namespace_Modul_Helper&lt<class>
    </numemodul>
  </helpers>
 ...
</global>

2. Problemă în helper.php – în destinația /app/code/local/modul/numefolder/Helper/Data.php trebuie să existe ceva de genul:

class Namespace_Modul_Helper_Data extends Mage_Core_Helper_Abstract
{

}

3. Soluția probabil cel mai des întâlnită – problema cu compilarea. Și exact cu spuneam și mai sus, problema mea cu modulul de la Fan.

Din adminul de la Magento se intră în Sistem > Unelte > Compilare > Rulează procesul de compilare. Și va funcționa! Chiar sunt de părere că ultima soluție prezentată va fi cea mai indicată. Rar de tot am întâlnit module care să nu aibă configul și data.php redactate bine. Dar în cazul în care ați făcut un modul propriu sau ați folosit ceva modul de pe github, s-ar putea să mai existe situații de genul.

Succes!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.