La ce chestii (podcasturi în special) mă uit în acest moment al vieții mele

Momentul în care am dat drumul la blogul ăsta a fost și unul în care am zis: „De abia aștept să vă ce tâmpenii am scris în urmă cu 5 ani…”. În spiritul acestei afirmații m-am gândit să scriu un articol în care să listez niște podcasturi, emisiuni, serii, ritualuri păgâne etc. pe care le urmăresc în momentul de față.

83.4% din timp îl petrec în fața computerului cu niște pauze în care merg câte 7-8 km pe jos având căștile pe urechi. Astfel că, am tendința să îmi umplu fundalul sonor cu mult Youtube, Vimeo, MixCloud și SoundCloud.

Încerc să dau de cât mai multe chestii amuzante

De aceea m-am abonat la Last Week Tonight cu John Oliver. Cu mențiunea că în timpul campaniei electorale din SUA mă uitam la ce era uploadat pe canal și închideam, pentru că era o rafală continuă anti-Trump, o luptă politică surdă și un pupat în fund continuu al doamnei Clinton. Lucru, de altfel, sesizat și de către public, care a taxat aspectul acesta, iar audiențele au scăzut.

Last Week Tonight

De altfel, conținutul emisiunii este chiar de bună calitate. Recent a fost uploadat un clip în care exactitatea științelor din criminalistică este pusă la îndoială, unde sunt prezentate niște rateuri ale prelevării probelor ADN, probe de păr sau chiar amprente dentare. Și da, pe baza acelor analize niște unii, săracii, au fost prăjiți pe scaunul electric sau au primit injecția letală. Alte materiale interesante uploadate: LGBT DiscriminationStandardized Testing, Vaccines.

Tot de pe partea stângă a politicii îl urmăresc pe Bill Maher. Având păcatele lui și câteva rateuri care aproape i-au compromis cariera, Bill Maher a reușit de fiecare dată să revină și a reușit niște emisiuni absolut senzaționale.

real time bill maher

Unul din cele mai urmărite clipuri urcate pe canalul de Youtube a fost un segment din emisiunea în care l-a invitat pe Milo Yiannopoulos. Este unul din cele mai tari dialoguri de pe Youtube, între un provocator de profesie cu orientări politice de dreapta și un „liberal clasic”  (cel puțin așa se intitulează Bill Maher). Multe contradicții și înțepături, dar concluzia acestei discuții a fost fix pe sufletul meu: importantanța libertății de exprimare.

E o grămadă de content bun pe acest canal de Youtube, dar și foarte mult partizanat politic. Până la urmă depinde de fiecare cum își filtrează, apoi selectează informația.

Mult mai relaxat și mai apropiat de ceea ce înseamnă comedia clasică este Norm MacDonald și podcastul lui. Fostul prezentator de la Week-end Update își trage pe el un hanorac și face duce arta interviului la un alt nivel.

norm-macdonald-live

Atmosfera este una de bar, limbajul este deloc cenzurat, glumele sunt absolut grotești uneori, însă, discuțiile sunt printre cele mai tari de pe Youtube.

Cel mai recent podcast e cu Jim Carrey și de abia aștept să-l pun pe Apple Tv și să mă uit la el halind trei tone produse ce conțin ciocolată. Un alt episod super șmecher a fost cel cu Larry King, pe care l-am revăzut de vreo 8 ori.

Alte podcasturi: trecem puțin prin psihologie și filosofie

Unul din cele mai tari canale de Youtube (+SoundCloud) pe care le urmăresc în momentul de față este cel al lui Jordan Peterson. Mi se pare,în acest moment al vieții mele, evident, unul din cele mai interesante personaje de pe online (cel puțin). Omul are niște prezentări super tari legate de anumite interpretări ale Bibliei, din punct de vedere psihologic, cât și științific și filosofic, plus niște dezbateri asupra anumitor mișcări politice contemporane. A devenit și unul din cele mai controversate personaje din Canada, deoarece s-a obus cu vehemență legii C-16 din Canada, fiind și un critic dur al neomarxismului cultural și al curentului PC.

jordan peterson

Peterson se declară un creștin, iar interpretările unor pasaje din Biblie sunt, în opinia mea, foarte interesante și mult mai adaptabile la era în care trăim.

La polul opus, un ateu convins, Sam Harris, a reușit să creeze o comunitate și chiar o mișcare online numeroasă și foarte activă. Este filosof și neurolog, iar podcasturile și dezbaterile la care participă reușesc să atingă niște puncte de critică și rațiune pe care, în opinia mea umilă, le găsești rar în mediile academice tradiționale.

podcast sam harris

BONUS și cea mai tare chestie din postarea asta: Debate între Jordan Peterson și Sam Harris – merită toți banii 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.