Iconițe prin CSS

iconite prin cod css

Sunt absolut bestiale, să nu mai spun că scad viteza de încărcare a siteului. De ce? Pentru că, de exemplu, nu mai trebuie să folosești imagini pe post de background pentru un div. Poți economisi chiar și 400-500 de kb. Mai ales dacă ai un shop online, unde trebuie să pui tot felul de semne.

Descriere scurtă: Wenting Zhang este un UX designer pentru Adobe’s Typekit. Are mai multe proiecte tari, printre care și niste chestii super marfă de JavaScript. Dar despre acestea voi scrie pe viitor. CSS ICON este ceva minunat. Practic, îți alegi iconița potrivită propriilor nevoi, iar în dreapta îți apare codul CSS aferent, pe care îl poți copia și folosi foarte acolo unde este cazul.

Super simplu, curat și destule funcționalități

Tipul a urcat în jur de 200 de elemente în momentul de față. Probabil va urca mai multe pe viitor. După cum spuneam și mai sus, procedura este simplă. Mai jos am atașat un print screen.

procedura iconite css

Există și o opțiune pentru animații

După cum se poate vedea, se pot crea tranziții între elemente. De asemenea, tot felul de animații și chestii interesante se pot realiza pentru siteul la care lucrați.

animatie css iconite

Pentru mine personal estet unul din instrumentele pe care le voi folosi cu siguranță pe viitor. Și îl recomand cu mare căldură.

Sper că v-a fost util articolul 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.