De unde luăm certificate SSL? Variante gratuite, contracost, cu wildcard

De unde luăm certificate SSL? Variante gratuite, contracost, cu wildcard

A avea un certifical SSL pentru site este ceva imperativ acum. Fie că vorbim despre un site de prezentare, magazin online sau despre ceva platformă cu circuit închis. În cazul în care nu există instalat un astfel de certificat, vor fi afișate tot felul de erori în browser, avertismente, ba în unele cazuri vom constata o încărcarea mai rea a unor funcționalități. Spre exemplu, la unele versiuni mai vechi de WordPress, editorul din zona de administrare se încărca incomplet.

De unde luăm certificate SSL? Și de ce feluri sunt?

1. Certificate gratuite

Let’s Encrypt  – sincer, varianta cea mai folosită de mine în materie de variantă care să nu implice vreun cost.

CaCert – este o variantă gratuită de certificat, pe care o recomand doar ca mod test/devoltare;

2. Certificate cu plată

RapidSSL pe the SSL Store –  17.95 de dolari pe an, iarăși o variantă foarte bună pentru site-uri fără o activitate foarte mare. Recomand și pentru magazine online.

3. Varianta cumpărat de la firma de hosting pentru că e mai simplu – În cazul în care nu doriți să vă bateți capul cu instalatul și configuratul, puteți să vă cumpărați de la firma de hostin la care aveți site-ul acest certificat. De obicei, este un adaos între 20% – 100% la prețul acestora, dar sunt băieți/fete ok și vor face instalarea.

Evident, că sunt muuuult mai multe variane de certificate SSL și locuri din care să cumperi. Am scos în evidență doar câteva bune ca preț și ca instalare ușoară.

P.S. Nu uitați să aveți creată și la îndemână adresa admin@domeniu pentru procesul de cumpărare/instalare a certificatului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.