Cum urci poze de profil sau cover la calitate bună pe o pagină de Facebook

Cum urci poze la calitate bună pe o pagină de Facebook

Am făcut azi noapte pagina de Facebook de la Digital Delivery și mi-am dat seama că oricum aș fi urcat poza de profil sau poza de cover, ele ar fi fost trecute printr-un ritual păgân. După upload, pozele apăreau foarte, foarte, foarte rău. Erau pixelate, încețoșate, aveau toate caracteristicile unei versiuni de CAM pentru Terminator 1. Cum eu m-am lasat de treaba cu social media și nu am mai stat la curent cu detaliile tehnice, am rămas cu un gust amar. Eram convins că Facebookul a scalat și a compresat imaginile, cel mai probabil pentru a economisi spațiu de stocare. Și pe bună dreptate! Și eu pun EWWW Image Optimizer la siteurile care necesită un volum mare de upload de poze.

Așa că am deschis Photoshopul… să umblu la calitate, evident!

Am tot dat export for Web, am pus 85 la calitate și tot degeaba. Apoi m-am deșteptat și am găsit o informație super utilă:

-pentru a nu fi afectată calitatea imaginii, este nevoie ca aceasta să aibă până în 100kb.

Și așa a fost! Coverul (851px315px) a intrat de minune. Problema era la poza de profil acum.

Am preferat PNG în loc de JPG și voi explica de ce:

Am urcat cred că de 7 ori poza de profil. Era vorba de un logo în două culori, care avea deja sub 100kb. Așa că am mai făcut ceva research și am mai găsit o recomandare de la Facebook:

-720 px, 960 px or 2048 px pentru width-ul pozei

Dar problema rămânea. Așa că am dat export ca și PNG, iar mirarea mi-a fost că fișierul avea în acel moment sub 50kb. ȘI A MERS!

Apoi am mai citit pe anumite threaduri cum că limita ala poza de profil, mai ales pentru paginile de Facebook, ar fi de sub 50kb. Nu-i ușor!

Cam asta a fost scurta mea aventură prin social media și tainele ei :)))))

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.