Cum rezolvi problema cu screen freeze-ul de pe diferite modele de laptopuri Lenovo

Am cumpărat anul trecut un laptop Lenovo un 530s-14ikb cu procesor i7, 16GB RAM, placă video dedicată NVIDIA GeForce MX 150 2GB și o licență de Windows 10 și 14 inchi diagonală. Pe lângă hardughia aia mare de la Lenovo de gaming și desktop, aveam nevoie de ceva foarte ușor și care să ruleze ușor un WAMP, să pot deschide niște SQL-uri mai mari de la ceva ERP. Șiiii să mai pot juca și ceva lejer, dacă îmi permite timpul :)))

A venit laptopul, foarte drăguț, ușor, dar solid în același timp. Îl pornesc, se instalează Windowsul, totul se mișcă bestial. Intru pe site-ul producătorului, descarc driverele… eram super fericit. După vreo oră, observ că mai face touchpadul câte o pauză de la mișcări. După mai multe minute, observ că acel delay se prelungea într-un freeze și că de multe ori trebuia să închid laptopul și apoi să îl redeschid.

Și tot așa… și tot așa… Restarturi… se bloca atunci când mi-era lumea mai dragă sau atunci când ma uitam la DigiSport cum lua Rapidul bătaie de la vreo minunăție de echipă de prin Liga a 2-a. Evident că m-am uitat de câteva ori pe comanda de la eMag, fiind tentat să fac un retur având toate motivele să fac asta. Până la urmă vorbeam de un laptop de 6000 de lei care se bloca la clipuri de Youtube cu

Care a fost soluția până la urmă să scap de acel screen freeze (blocare)?

Eh, înainte de a mă duce la Depanero cu el în service sau a comple formularul de retur, am zis să fac puțin research. Și am aflat de pe mai multe forumuri și bloguri super obscure că ar fi, de fapt, o problemă cu driverul de la placa video Intel. Mai precis despre feature-ul Panel Self-Refresh.

Oameni buni! Dacă întâlniți această problemă, DEZACTIVAȚI ACEST FEATURE!

1. În search tastați Intel Graphics Settings;
2. În panoul Intel Graphics accesați secțiunea Power;
3. Selectați On Battery.
4. Iar pentru opțiunea Panel Self-Refresh alegeți Disable;
5. Procedați la fel și pentru scenariul Plugged In;

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.