Cum rezolvăm „Error registering: Account creation on ACMEv1 is disabled” ? Cu Certbot, evident!

Da, nu mai are sens să vorbim cât de important este prezența unui certificat SSL pe site. Am scris într-un articol anterior că există certificate de acest fel plătite, gratuite, cu farmece, la reducere, ba chiar și cu discount de Valentine’s Day.

Pentru varianta gratuită, cred că cei mulți utilizatori folosesc Let’s Encrypt, iar platforme precum Virtualmin, ISPconfig și nu numai, oferă posibilitatea de auto-renew a certificatelor. Aceste certificate gratuite expiră cam o dată la trei luni. Așa că, auto-renewul este incredibil de folositor.

Cu puțin timp în urmă verificarea se făcea prin apelarea unor subdomenii și A recorduri. Numai că am configurat o mașină virtuală, am instalat Virtualmin și primesc următorul mesaj:

Error registering: Account creation on ACMEv1 is disabled. Please upgrade your ACME client to a version that supports ACMEv2 / RFC 8555. See https://community.letsencrypt.org/t/end-of-life-plan-for-acmev1/88430 for details.

Ce tot atâta Error registering? Ce ACME1?

Păăăăăi, prin August 2019 cică avem această bucată de hrisov digital din partea celor de la Let’s Encrypt:

Clients not compatible with ACME v2 will progressively disappear from https://letsencrypt.org/docs/client-options/ (They will be greyed out first, and then removed).
The objective is to points users only to ACME v2 clients as the ACME v1 API is deprecated and will be removed.

Apoi a urmat o serie de căutări pe Google prin care am dat peste o mulțime de rezolvări, unele mai complicate, altele foarte complicate, dar și una simplă. Cea mai simplă!

Practic, se instalează Certbot pe server și apoi se face o înregistrare.

Cum se instalează Certbot? Și ce fac mai departe?

Mașina virtuală pe care am configurat-o azi noapte a beneficiat de instalarea fără probleme a unui Ubuntu fericit. Așa că, voi scrie liniile de comenzi specifice:

apt-get install socat certbot

Apoi … NEAPĂRAT!

certbot register

Și urmați procesul de înregistrare.

Pentru alte distribuții, sunt sigur că puteți ghici comenzile 🙂
Cam atât!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.