Cum pui zoom pe poza de produs în Prestashop 1.7?

Ăștia de la Prestashop pe cât îmi sunt de dragi, cu versiunea asta de 1.7 au dat câteva rateuri. Unul din ele este faptul că au scos zoom-ul de pe pagina de produs. Absolut oribil! Am fost la ceva meet-up cu mai mulți utilizatori de Presta, plus doi reprezentanți de la ei, iar pentru partea asta cu opțiunile scoase a fost pusă pe seama faptului ca PS este un produs gratuit, care oferă strictul necesar unui comerciant. Iar dezvoltatorii câștigă financiar din aceste module, care vin pe lângă. La care spun eu… Minunat! Dar dintre toate funcționalitățile scoase, tocmai zoomul pe pagina de produs???

De ce este bun acest zoom?

Este absolut necesar pentru cei care comercializează produse textile, cum ar fi haine sau lenjerii, produse handmade, care prezintă anumite detalii de finețe, dar și produse cu o mecanică mai complicată, iar zoomul pe imagine devine imperativ.

zoom prestashop 1.7

Cumpăr destul de des haine de pe diferite shopuri online, iar această „mână de ajutor” este un must have. Mai ales că de multe ori, mă pierd cu orele pe diferite articole vestimentare cu tot felul de elemente grafice sau patternuri.

Practic, pe lângă clasicul pop-up cu imagine, se face citirea unei imagini cu o rezoluție mare, astfel încât anumite detalii să iasă mai mult în evidență.

Am optat pentru Ajax Zoom, care oferă și un plug-in special conceput pentru PS.

La fel cum este prezentat pe propriul site, este un script foarte customizabil, cu o mulțime de opțiuni și posibilități de afișare, făcut de niște dezvoltatori din Germania. Ceea ce pot remarca eu este viteza de încărcare cu care ne bucură modulul, inclusiv pe niște imagini de rezoluție foarte mare.

Cum procedăm?

Prima dată trebuie să ne asigurăm de faptul că avem minimul necesar pe server:

-minim PHP versiunea 5.4;

-trebuie instalat IonCube loader, iar despre asta am scris un articol aici;

-funcționează pe verisunile de Presta 1.5, 1.6, 1.7

-pentru pozele de rezoluție mare, este nevoie să edităm post_max_size și upload_max_filesize.

Pași de instalare:

-se downloadează modulul de aici;

-se accesează backendul siteului;

-se încarcă modulul folosind opțiunea „upload module” și se selectează arhiva .zip;

-sincer, am încercat să dezarhivez zipul și să urc modulul direct în folderul modules, dar magazinul nu a recunoscut modulul;

-după activarea modulului, pot spune cu mâna pe inimă că veți avea parte de cel puțin o oră de distracție la câte opțiuni și chestii de configurat sunt pe acolo;

configurare ajax zoom prestashop

Există totuși un catch la toată treaba asta. Modulul este free for testing. Adică este super limitat și are ceva scris deasupra pozei. Dar având în vedere că se poate configura fiecare produs individual, pentru un site cu până în două sute de produse, poate fi o soluție viabilă.

Alte funcționalități: Ajax Zoom nu este numai o galerie, este un tur virtual. Este inclusă și o super funcționalitate de prezentare a produsului în modul 360 de grade.

prezentare produs 360 de grade

Și după cum am spus mai sus, există o mulțime de personalizări pe fiecare instanță de produs. Se pot adăuga videouri de pe Youtube, dar și alte iframe și o muuuuuuulțime de alte opțiuni.

Licența pe care o recomand este de 199 de dolari pentru 1500 de poze prelucrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.