Cum mi-am instalat Mysql Workbench

Pentru că cei de la Găzduire.ro nu au reușit într-o lună să îmi spună de ce naiba nu îmi mai funcționează phpmyadminul la contul de reseller, a trebuit să găsesc o variantă non-terminal-ssh-comenzi care să îmi permită exportul și importul bazelor de date. Așa că am zis să folosesc Mysql Workbench. Mai lucrasem în două instanțe cu el: atunci când am avut de transferat produsele dintr-un magazin online din Joomla într-o platformă custom made și când am mai avut de transferat pentru o revistă online articolele dintr-un cms mai vechi  în WordPress. Cum nu sunt un expert în MySql, mi-a prins bine lucrul cu Workbenchul, fiind o interfață prietenoasă și intuitivă.

Dar au existat și câteva momente de pierzanie. Începând de la instalare până la momente în care softul a crăpat pur și simplu pentru că… ceva. Iar la importuri sau transferuri mari de date (de exemplu: tranzienți sau baze de date de peste xxxx MB) cele mai bune metode sunt „comenzile clasice de Linux” (mysqldump –opt –max_allowed_packet=900M baza_de_date > magie.sql).

Să începem cu instalarea! Am pus softul atât pe Mac, cât și pe laptopul cu Windows 10. Pe Mac am avut o singură problemă cu instalarea, pe care o voi semnala și la instalarea pe Windows. Apoi a trebuit să lucrez și de pe laptop, fiind plecat prin diverse locuri, prin urmare a urmat instalarea pe Windows 10.

eroare site oracle

Prima problemă a fost minoră, pentru că e vorba de o chestie care se poate rezolva ușor prin câteva linii de CSS.  Trebuia să mă autentific cu contul de Oracle pentru a mi se descărca kitul de instalare. Good job, Oracle! Dar asta a fost o chestie minoră și de iertat până la urmă. Cred că personal am comis-o de atâtea ori cu erori de genul ăsta.

Apoi a trebuit să imi instalez Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015. Super!

 

Am accesat componentele pre-necesare, am intrat pe linkul de la Microsoft, am dat download și am găsit asta.

eroare site microsoft

Selectează de unde poți! Cu puțină magie  neagră și ghiceală am reușit să mă prind că pe acolo există un checkbox și am reușit să downloadez kitul de instalare și să finalizez treaba.

Apoi.. partea cu crăpatul! Se întâmplă atât pe Mac, cât și pe Windows. De la conectarea la anumite servere, până la executarea unor comenzi, Mysql Workbench intră în modul celebru de „Not responding”.

Ca și sfat pe care îl pot da celor care vor opta pentru folosirea acestui instrument, le pot spune că dacă ai server propiu-zis/VPS este de ajuns să te autentifici cu rootul. Dacă ai hosting shared, trebuie să selectezi opțiunea Standard TCP/IP over SSH, la host introduci hostul (clar, nu?!), la user și parolă introduci credențialele de la cPanel sau ce altă platformă de administrare folosește firma ta de hosting. Apoi la mysql host pui ip-ul serverului de mysql sau localhost (marea majoritate folosesc localhost), la user pui userul bazei de date la care vrei să te conectezi cu parola aferentă. TADAAAAM!

Cam atât!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.