Aparent articolele cu chestii de programare și SEO nu se mai prind de mine de ceva timp :))) Așa că vă voi explica ce am făcut de mâncare mai devreme! Sincer, e ceva inventat pe moment, cu ce am avut în frigider, dar și de la un prieten foarte bun de al meu din Palestina. E super ușor de făcut și chiar recomand mai ales dacă ești ușor mahmur, n-ai chef să comanzi pentru că mâncarea vine foarte greu și vrei să o arzi bucătar.
În plus, e ceva foarte sănătos, iar în cazul în care vrei să o lași mai moale cu carnea, orice mâncare cu linte devine o alternativă, fiind o sursă bogată de proteine. DAAAAR!! Până la a trece diete extreme sau a lua o măsură radicală privind preferințele culinare, ar fi bine să consultați înainte un specialist. Altfel , poți să leșini naibii pe lângă vreun Mc Donald’s.
Ingrediente (sau ce am avut prin frigider și prin bucătărie):
- o conservă cu linte;
- o ceapă din aia mov de Buzău;
- un morcov;
- o bucată de țelină;
- ardei Kapia;
- roșii de la tanti Elena din piață;
- un ardei iute (opțional);
- foi de dafin;
- ghimbir;
- lămâie;
- semințe de chimen;
- sare și piper;
- ulei de măsline;
- mărar;
Cum am aruncat niște chestii pe foc și în 20 de minute am avut ceva de halit:
Chestia asta e la întâmplare și de urgență, așa că:
- am tăiat ceapa, morcovul, țelina, apoi le-am pus în tigaie la călit;
- lintea fierbe destul de rapid, așa că după ce s-au călit legumele din tigaie, am aruncat lintea deasupra;
- am ascultat pe fundal niște Radiohead și Foo Fighters;
- am dat pe răzătoare două roșii și pe ardeiul Kapia, plus o bucată mică de ardei iute, apoi am pus deasupra niște ulei de măsline (cam așa arată sosul, ca în poza de mai jos);
- am pus niște ghimbir, o bucată sfărâmată de foaie de dafin, sare și piper în tigaie;
- am turnat sosul ăla;
- am lăsat să fiarbă și m-am uitat la un clip pe Youtube cu failuri și cum cad frigiderele pe unii și unele;
- cam în 20 de minute e gata totul;
- pui mărar și semințe de chimen;
- alte chestii după gust;
- poftă mare!