Cum e cu conferințele

„De ce nu mă duc eu la conferințe și pișcotăreli? Simplu! Nu am cum să ascult ce zice unu’ care are ditamai bugetele de cheltuit și a reușit să facă ceva ce oricum se întîmpla de la sine ca urmare a munților de bani cheltuiți în acțiunile de promovare sau realizare al unui produs/proiect. NU AM CUM! Prefer să joc Dark Souls sau whatever în loc să îl ascult pe unu’ cu realizările lui mărețe de culoare maro, pe bugete absolut astronomice, din care oricum mare parte a cheltuit pe fripturi și cafele. Sau cum naiba să îl ascult pe unul care a făcut cinci facultăți pe banii maică-sii, care i-a și gasit ceva job pe la nu stiu ce corporație, (probabil în tinerețe mami a fost plimbareață), are 20 de oameni în subordine, care fac toată treaba pentru el?! Iar pe dânsul dacă îl lași o lună pe piața asta superbă a muncii, moare de foame… Nope! Dark Souls!”

Scriam chestia asta pe contul personal de Facebook în urmă cu câteva săptămâni. Mulți ar spune că eram revoltat sau irascibil, dar eu doar primisem un e-mail la ceva eveniment de genul ăsta, la care ar fi trebuit să dau și bani. Și am avut o epifanie redactată în textul de mai sus.

Nu are rost să mai dezvolt, pentru că este foarte simplu: vine unul/una și vorbește despre cum are o gârlă de bani și face campanii de promovare și advertising  nonconformist. Ce căcat este nonconformist la a cheltui munți și munți de bani și apoi sa zici YEEEY?!?! De ce nu spune nimeni cum au fost banii ăia cheltuiți cu adevărat? Și înțeleg comisioanele sau că există terți care își mai trag bani pentru că au avut o contribuție la tot proiectul, nu sunt absurd. Dar nu văd inovația, nu văd valoarea aia adăugată. Poate sunt eu prost, nu zic nu. Să mă lumineze careva atunci!

Dar nu cred că sunt singurul care pe lângă giganții care vin plini de fripturi, latte machiato și îngâmfare, vrea să vadă și pe unii care chiar au făcut din căcat brici. Care cu bani puțini și cu multă inteligență, creativitate și poate și puțin noroc au făcut niște lucruri tari. Care îmi pot oferi niște analize și niște cifre și să zic: „Să mă bata mama!”. Vreau să văd și firmulițele acelea mici care îi pot ajuta pe alții să se dezvolte și care chiar au de oferit cunoștințe de calitate.

Dar e doar părerea mea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.