Cum am ajuns să stau cinci ore la bere cu unul din cei mai antipatici oameni de pe planetă

Au și sărbătorile astea farmecul lor. Nu știu dacă e ceva în subconștient sau chiar se întâmplă să ne lovească viața în față din plin. Și cred că pe lângă smerenia aceea religioasă sau generozitatea care ne leșină de cât de buni putem fi, se poate întampla să realizăm faptul că putem fi extrem de proși în multe momente. Și pun a 3-a chestie la loc de cinste în  topul experiențelor spirituale.

Da, am stat zilele trecute în jur de cinci ore la bere cu unul din oamenii pe care doream să îi văd cum o să cedeze nervos și o să scrie într-o zi pe Facebook că suntem cu toții fasciști și că dreptatea socială va domni peste noi, iar ăștia care nu înțelegem viața cum trebuie, vom fi PRIMII SACRIFICAȚI ATUNCI CÂND REVOLUȚIA VA VENI PESTE NOI. Eventual va veni peste noi cu coasa. Mă rog, aici am exagerat, prin urmare, am fost eu prostul transcedental. Cu toate că nu m-ar mira să existe niște huțani care să-și articuleze existența printr-o astfel de atitudine.

Ideea este că urăsc cultura asta a victimizării și nu prea îî agreez pe cei care se pun pe un pedestal al moralității. Cine și cum își asigură poziția asta??? Prin ce chestie??? E fix ca atunci când un habotnic religios îți spune că ai greșit și îți dă citate din Cartea Leviticului.

Și-l vedeam pe noul meu amic cum judeca pe unii pentru că nu se conformau anumitor reguli/standarde, cum nega aspecte logice ale științei, cum cânta în strună corectitudinii politice și în general cum arunca la gunoi statistici și chestii dovedite științific.

N-am să mai bat câmpii cu tâmpeniile. Ideea este că printr-o conjuctură absolut neașteptată am ajuns la aceeași masă cu omul ăsta, am stat apoi cred că cinci ore la povești. El și-a dat seama ca a exagerat cu anumite chestii pe care le tot invoca el, eu am realizat că sunt o vacă cu pedale din cauza anumitor păreri pripite și greșite pe care mi le formasem despre el și alții ca el, ba mai mult, cred ca îl văzusem mult mai PC decât era. Ba, pot spune că am învățaț anumite chestii și am prins și unitatea de măsură cu care judeca el anumite aspecte. Dar cel mai stupid lucru de care mă învinovățesc este faptul că făcusem mișto de anumite … trăsături fizice ale domnului în cauză, necunoscând faptul că omul suferea de o boală super rară, de care nici nu auzisem până atunci. Da, nicio scuză și absolut cretin.

A fost absolut senzațională seara aia și voiam sa împărtășesc povestea. Sunt sigur că mulți s-au mai lovit de asta și bănuiesc că putem judeca mai bine ulterioare astfel de întâmplări 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.