Ce editoare folosesc când scriu „poezii”?!

editoare de cod

De-alungul timpului am trecut din editor în editor pentru a-mi scrie codurile necesare. Primul a fost Adobe Dreamweaver, apoi de nevoie pentru unele chestii am folosit Notepad, ca astăzi să folosesc Notepad++ și Brackets.

Lucrez atât pe Windows, cât și pe OS, prin urmare…

Atunci când lucrez de pe laptop (Windows): Notepad++ mi se pare cea mai drăguță și folositoare interfață pentru scris cod. Ori sunt eu nostalgic datorită momentului în care am descoperit acest soft și viața mi-a fost făcută mai ușoară după ce l-am găsit, ori e super tare by default. Cred că ambele!

Unul din beneficiile extraordinare este faptul că e realizat pentru … utilizare ușoară. Pentru CSS și PHP, cel puțin, are funcția de predicție, prin care anumite comenzi sunt mai ușor de declarat, tastând TAB. Un alt lucru tare este faptul că ți-l poți customiza cum vrei tu, îți poți evindeția anumite sintaxe, detectează modificările în anumite fișiere și are numerotate liniile. Da, știu… e un lucu absolut minunat, mai ales că în 2017, sunt o mulțime de softuri de genul acesta, care nu au încă acest lucu.

Descarcă Notepad++

Iar când stau la birou…

Și lucrez de pe iMac, folosesc Brackets, făcut de cei de la Adobe. Chiar am avut o problemă să găsesc ceva care să fie rapid și să înlocuiască elegant Notepd++. Într-un final am găsit softul amintit mai devreme și nu l-am mai schimbat.

Brackets are numerotate liniile în fișier, prezice anumite funcții din html, css și js, este foarte ușor de folosit și poate fi customizat în multe, multe, multe feluri. Îți poți organiza fișierele în proiecte (ca la Dreamweaver), poți avea cursoare multiple și ai anumite funcții avansate de CSS și JS. Iar cel ma tare este faptul că acest soft evoluează constant datorită pluginurilor realizate de alți dezvoltatori.

Descarcă Brackets

Cam atât! Nu am vrut să fac o mega prezentare sau vreun articol exhaustiv. Ci doar am vrut să strig în gura mare ce folosesc :)))))

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.