Bancă celule stem – câteva detalii și pe cine recomand

Până la urmă ce sunt celulele stem și de ce scriu despre ele la mine pe blog? În primul rând, m-am tot lovit de zeci de articole pe Facebook, Twitter, ulterior auzind și amici care urmau să devină părinți luând în calcul să apeleze la astfel de soluții. Dar cel mai important… vă voi prezenta și poate cel mai tare player de pe piață ca și bancă de celule stem 🙂
Celulele stem stem embrionare (ES) sunt o colecție de celule care se găsesc numai în dezvoltarea foarte timpurie, care sunt precursorii fiecărui tip de celule din corpul uman. Marea majoritate a celulelor din corp (celule somatice) intră în anumite clase sau tipuri specifice, precum mușchi, oase și neuroni, fiecare având caracteristici și funcții unice.

Celulele stem sunt definite prin două caracteristici cheie:

  • capacitatea de a diviza continuu pentru a genera copii exacte ale ei înșiși într-un proces numit auto-reînnoire;
  • capacitatea de a se transforma în celule specializate într-un proces numit diferențiere.

Celulele stem embrionare provin din blastocist, embrion de cinci până la șapte zile. Acestea sunt pluripotente, ceea ce înseamnă că sunt capabile să se diferențieze în orice tip de celulă care este necesară. Celulele stem adulte se pot reînnoi sau se pot transforma într-un tip de celule specializate pentru a menține sau repara țesutul (sau organul) în care sunt găsite. Celulele stem adulte se găsesc, în general, în țesuturi sau organe specifice, cum ar fi oasele, pielea, ficatul și căptușeala stomacului și a intestinului.

Ok… gata cu datele științifice. De ce să apelăm la recoltare de celule stem?

Celulele stem sunt, de fapt, blocurile de structură ale organismelor. Acestea există în corpul nostru și în orice alt organism viu de pe planetă. Aceste celule specializate sunt destinate creșterii și reparării.

În principiu, posibilitățile aplicării acestor celule sunt nelimitate. Vorbim, practic, de metode revoluționare. Apelând la recoltare de celule stem, se pot trata o mulțime de afecțiuni grave, se poate prelungi durata de viață sau se poate reconstrui ceva important din organism.

După cum am mai scris pe blog, sunt absolut mega fan podcasturi și cum să nu urmăresc pe Joe Rogan, tăticul podcasturilor. Fiind în trecut luptător de UFC, apoi având un stil de viață aproape „dependent” de sport, el și-a „stricat” genunchiul. Am folosit acest termen, pentru că nici până în ziua de azi nu știu exact care a fost afecțiune. Dar necesitând mai mult de doua intervenții chirurgicale, mă gândesc că a fost ceva grav. De altfel, el povestește despre o problemă ce a persistat mai mult de un deceniu. Aparent, după ce a a apelat la serviciile unei clinici ce oferea tratamente pentru refacerea meniscului cu celule stem, genunchiul lui s-a vindecat. Mai multe detalii găsiți în acest video, pe care l-am embeduit.

Mă rog, în versiunea completă a podcastului mai aflăm și alte chestii interesante, cum ar fi și motivele pentru care nu s-a inventat încă „un genunchi fals” 🙂

În teorie, nu există nicio limită pentru tipurile de boli care ar putea fi tratate cu cercetarea celulelor stem. Având în vedere că cercetătorii descoperă ceva nou legat de acest subiect, probabil fix în timp ce scriu acest articol,putem vorbi de noi date și progrese în orice boală.

Pe cine recomand?

Pe partea de bancă de celule stem, am o singură recomandare. Este vorba de cei de la Life Solutions. Vă puteți convinge singuri citind review-urile de pe Internet, dar și accesând siteul lor. Au mai multe secțiuni și o grămadă de articole de blog interesante. Vă propun să începeți cu această pagină, fiind vorba direct de banca de celule stem  și serviciile lor. De aici, văr asigur că aveți unde să vă pierdeți pe site, mai ales în super articolele lor de pe blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.