Anul nou Manolițian

Cei mai apropiați știu că am câteva superstiții, poate infantile, dar sunt ale mele. Până la urmă unii se cred șamani, alții amuzanți, iar alții chiar talentați.

Ideea e că eu prin Octombrie îmi cam finalizez de luat proiectele pe anul respectiv, astfel încât să le pot termina până spre 15 Decembrie. Îmi cam planific cele mai importante plecări pe următorul an calendaristic, îmi redactez proiectele pe care intenționez să le depun.

Cum a fost ultimul an?

Atât de greșit din multe puncte de vedere, dar care mi-a și dat direct în mufă o grămadă de chestii de învățat. Ce am urât cel mai mult la anul „care tocmai a trecut” a fost faptul că m-a schimbat mult. Am devenit de-a dreptul violent, am urlat, am trântit, am împins, m-am manifestat de-a dreptul psihotic. Chestii pe care nu le-am făcut în viața mea și pe care le regret. Am fost absolut bou și sunt sigur că pentru toate chestiile astea karma o să-mi dea două bucăți direct în pifometru. Cred că prin vară a început deja să primesc niște prosoape ude la ficat. Am fost răutăcios absolut gratuit cu o mulțime de oameni, am judecat prea aspru pe alții și cred că de multe ori am uitat să mă pun în locul acelor persoane.

Pot găsi o grămadă de motive pentru care am devenit cretin în foarte multe dintre momente, numai că nu are sens și aș fi cel mai mare ipocrit să-mi caut scuze. Am comis-o.

Mi-am găsit multe scuze în multe chestii pe care le făceam, inclusiv pe partea cu munca. Am reacționat absolut stupid și de multe ori lipsit de logică. Prost ca o capră!

Toată faza asta a mea a avut și alte cauze în afară de faptul că vedeam eu roșu în fața ochilor. Și ideea e că am început să scap ușor-ușor de factorii negativi și să fiu mai puțin idiot. Am scăpat de 90% din mentenanțele care erau absolut inutile și îmi consumau timp total stupid. Iar cu cele trei shopuri online pe care nu am primit banii, m-am gandit să rezolv problema punându-le pe o nouă secțiune pe blog, care se va numi „De vânzare”.  Iar dacă stau și mă gândesc, nici măcar nu aș face chestia asta dacă nu aș fi blocat de la sfârșitul lui 2016 cu o sumă destul de mare de bani. Ba mai mult, doi dintre cei cărora le-am lucrat aceste siteuri în cauză și-au și cerut scuze și m-au încurajat să fac asta. Later edit: unul dintre cei  trei, în schimb, chiar m-a șocat scriind la mine la o postare de a mea de pe Facebook cum că nu îi mai merge siteul și că i-am dat „cu seen”. Ceea ce am și făcut și chiar regret că am făcut-o, deoarece m-am coborât la nivelul lui. Pentru că de fiecare dată când îl intrebam de bani (de altfel, nu am primit niciun leu, am primit doar veșnicele replici „peste o săptămână”, „peste o lună”, „îmi intră niște bani și îți dau”), nu mai răspundea, doar dădea likeuri la pozele unor fete. Culmea, din cei trei, el e singurul pe care l-am și scutit de plata avansului, tocmai să îl sprijin. Monstrul de mine!!

Și doar am zis că nu mă plâng și am fost prost.

Oameni buni, îmi cer scuze pentru momentele în care am fost absolut cretin! Cam atât.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.